Pečené batáty plnené Quinoou

26.09.2018

Peter Varga pripravil túto skvelú variantu batátov spolu s repkovým olejom Flaviol. Inšpiroval ho recept od blogerky Lenivá kuchárka. Recept je rýchly a plný zaujímavých chutí, ktorý si môžete ľahko pripraviť. Teraz sa môžete inšpirovať vy a vytvoriť svoju verziu tohto receptu. Vždy si ho môžete upraviť podľa svojej chuti, aby ste ulahodili svojmu brušku. Tak šup šup do prípravy receptu. 😊

Ingrediencie

  • 2 sladké zemiaky
  • ½ šálky surovej quinoa (alebo 1 ½ šálky predvarenej quinoa)
  • 1 šálka vody
  • 1 strúčik cesnaku,
  • 1 lyžica repkového oleja Flaviol
  • 1 polievková lyžica čerstvej stlačenej citrónovej šťavy
  • ¼ šálky granátového jablka
  • soľ
  • čierne korenie
  • syra feta


Postup

Predhrejte rúru na 200 ° C

Nakrájajte sladké zemiaky na polovice pozdĺžne. Pokvapkajte batáty repkovým olejom Flaviol a položte ich na plech. Vložte sladké zemiaky do rúry na 40 minút.

Medzitým si priprav quinou. Prepláchni ju pod horúcou vodou v sitku. Daj ju do hrnca zalej vodou a pridaj soľ. Pri zovretí stíš plameň, zakry a var 15 minút. Po 15 minútach daj nabok z plameňa a pod pokrievkou nechaj ešte 5 minút dôjsť.

V strednej miske zmiešajte varené quinoa, cesnak, repkový olej Flaviol, citrónovú šťavu, granátové jablko , ½ lyžičky soli a korenie. Jemne pridajte fetu do zmesi quinoa.

Keď sú sladké zemiaky pripravene a ešte horúce, opatrne stlačte stred s lyžičkou a vytvorte jamku. Zmes quinoa rovnomerne naneste na sladké zemiaky. Podávajte teple.

Zdroj receptu

Tak ako chutilo vám? Napíšte nám na FB, alebo pošlite foto svojej verzie.



Nasledujúci článok: