Čo uvariť na Zelený štvrtok ?
Zelený štvrtok je posledný štvrtok pred Veľkou Nocou a je spájaný so "zelenými jedlami". Mnohí si hneď prestavia špenát, ale naši predkovia pripravovali jedlá aj z iných zelených potravín. Tie vyberali podľa toho, na aké obdobie vyšla Veľká noc a čo sa stihlo urodiť.
V tento deň môžete pripraviť viacero chutných jedál. Dnes už máme množstvo potravín v obchodoch a preto si môžeme vybrať naozaj rozmanité zelené dobroty. Môžete si pripraviť napríklad špenátovú polievku, šalátový prívarok či špenátovú roládu.
Opäť sme si pre vás pripravili jednoduchý a rýchly recept, ktorý si môžete na Zelený štvrtok uvariť. Nech sa páči:
ŠPENÁTOVÁ POLIEVKA
Suroviny:
- 350g špenátu čerstvého
- 1 PL repkového oleja FLAVIOL
- 1 menšia cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 L zeleninového vývaru
Postup:
V hrnci si na repkovom oleji FLAVIOL orestujeme nakrájanú cibuľu a po chvíli pridáme aj listy špenátu. Keď už sú listy dostatočne uvarené pridáme posekaný strúčik cesnaku, premiešame a zalejeme zmes zeleninovým vývarom. Varíme približne 10 min. Polievku ochutíme soľou a korením podľa vlastnej chuti. Po odstavení polievku rozmixujeme a môžeme podávať.
Dobrú chuť.
Nasledujúci článok: