Čo uvariť na Zelený štvrtok ?

23.03.2018

Zelený štvrtok je posledný štvrtok pred Veľkou Nocou a je spájaný so "zelenými jedlami". Mnohí si hneď prestavia špenát, ale naši predkovia pripravovali jedlá aj z iných zelených potravín. Tie vyberali podľa toho, na aké obdobie vyšla Veľká noc a čo sa stihlo urodiť.

V tento deň môžete pripraviť viacero chutných jedál. Dnes už máme množstvo potravín v obchodoch a preto si môžeme vybrať naozaj rozmanité zelené dobroty. Môžete si pripraviť napríklad špenátovú polievku, šalátový prívarok či špenátovú roládu.

Opäť sme si pre vás pripravili jednoduchý a rýchly recept, ktorý si môžete na Zelený štvrtok uvariť. Nech sa páči:

ŠPENÁTOVÁ POLIEVKA

Suroviny:

  • 350g špenátu čerstvého
  • 1 PL repkového oleja FLAVIOL
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 L zeleninového vývaru

Postup:

V hrnci si na repkovom oleji FLAVIOL orestujeme nakrájanú cibuľu a po chvíli pridáme aj listy špenátu. Keď už sú listy dostatočne uvarené pridáme posekaný strúčik cesnaku, premiešame a zalejeme zmes zeleninovým vývarom. Varíme približne 10 min. Polievku ochutíme soľou a korením podľa vlastnej chuti. Po odstavení polievku rozmixujeme a môžeme podávať.

Dobrú chuť.



Nasledujúci článok: