Chutné pohostenie na Veľkú Noc

07.03.2018

Prichádzajú Veľkonočné sviatky a s nimi je už tradične spojené aj dobré jedlo. Avšak príprava viac druhov jedál si vyžaduje dlhú prípravu. S Veľkou Nocou sú spojené jedlá ako baranček, zemiakový šalát či rôzne rolády. K nim sa ešte pre sviatkami isto v našom blogu dostaneme. Nemôžeme zabudnúť ani na sladké koláčiky, ktoré pohostia kúpačov. Všetky tieto jedlá si môžete pripraviť s pomocou repkového oleja Flaviol.

Repkový olej Flaviol môžete použiť takmer do každého jedla, ktoré budete túto Veľkú Noc pripravovať - či už sladký alebo slaný pokrm pre vašu návštevu. Má neutrálnu chuť a vôňu preto ho v jedle nebudete cítiť. A obsahuje ideálny pomer omega-3 a omega-6 mastných kyselín, konkrétne 1:2 a tiež je cenným zdrojom vitamínov E, A, D a K , ktoré sú prospešné pre naše zdravie.

Čo tak túto Veľkú Noc pripraviť jeden jednoduchý koláč, ktorý si krásne tematicky ozdobíte a bude pútať všetku pozornosť hostí? Aj to sa dá. My vám preto taký recept ponúkame. Chutné veľkonočné kapkejky od blogerky Veroniky Svobodovej - specialeditionlife.com. Vyzerajú skvelo a určite nimi potešíte aj vašich hostí a kúpačov. A samozrejme nemôžeme zabudnúť zdôrazniť, že v recepte je použitý repkový olej Flaviol, ktorý vyzdvihne chuť ostatných surovín v recepte.

Veľkonočné kapkejky


Čo potrebujete:

na cesto:

220g polohrubej špaldovej múky, 100g trstinového cukru, 130ml repkového oleja FLAVIOL, 170ml vlažného mlieka, 2 vajíčka, 1ks čokolády na varenie, 2ČL kypriaceho prášku, hrsť orechov, hrsť hrozienok, hrsť sušených brusníc


na krém:

250g mascarpone, 100g mäkkého tvarohu, 100g práškového cukru, 1 vanilkový struk, citrónovú kôru


na ozdobu
:

arašidy v čokoláde


Postup:

Suroviny na cesto zmiešame(všetko okrem čokolády, orechov, hrozienok a brusníc) a vyšľaháme z nich cesto, nakoniec pridáme nasekanú čokoládu, orechy, hrozienka a brusnice. Košíčky naplníme cestom asi 1cm pod okraj a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov, cca 25 minút. Po vytiahnutí z rúry ich necháme poriadne vychladnúť. Medzitým si pripravíme krém. Vyšľaháme mascarpone s tvarom a cukrom, potom pridáme zrniečka z vanilkového lusku a citrónovú kôru podľa chuti. Zdobenie je len na vás.

Dobrú chuť!



Nasledujúci článok: