Studená „raw“ špenátová polievka

25.07.2018

Letné teploty idú hore a vy rozmýšľate čo by ste si navarili, aby ste nemuseli tráviť čas pri horúcom šporáku? Máte chuť na niečo svieže a chutné? Skúste si pripraviť studenú špenátovú polievku, ktorú nemusíte variť. Je veľmi jednoduchá a rýchla. Suroviny len rozmixujete a ochutíte. Polievka vás zasýti, osvieži a môžete si ju zobrať kdekoľvek zo sebou a stále bude výborná. 

Čo potrebujeme:

  • 100 g čerstvej brokolice (iba ružičky)
  • 300 čerstvého špenátu
  • 125 g cukety
  • 50 g sladkého hrášku
  • cca 1 cm nastrúhaného zázvoru
  • 75 g kešu oriešky
  • 1 ČL Flaviol repkový olej panenský
  • mleté čierne korenie
  • 1 ČL zeleninového vývaru (pridávajte podľa chuti)
  • 1 1/2 šálky studenej vody
  • zopár listov čerstvej bazalky


Postup:

Zeleninu umyjeme, nakrájame na menšie kúsky a vložíme do mixéra.

Pridáme všetky ostatné ingrediencie, mixujeme cca 3 minúty a zeleninová polievka je hotová.

Rozdelíme do misiek a podávame. Vrch polievky pokvapkáme repkovým olejom Flaviol a dozdobíme kešu orieškami.



Nasledujúci článok: