Blog

PEČENÉ BATÁTY PLNENÉ QUINOOU

26.9.2018 0:00
53 zobrazení

PEČENÉ BATÁTY PLNENÉ QUINOOU

Peter Varga pripravil túto skvelú variantu batátov spolu s repkovým olejom Flaviol. Inšpiroval ho recept od blogerky Lenivá kuchárka. Recept je rýchly a plný zaujímavých chutí, ktorý si môžete ľahko pripraviť. Teraz sa môžete inšpirovať vy a vytvoriť svoju verziu tohto receptu. Vždy si ho môžete upraviť podľa svojej chuti, aby ste ulahodili svojmu brušku. Tak šup šup do prípravy receptu. 😊

Ingrediencie

2 sladké zemiaky

½ šálky surovej quinoa (alebo 1 ½ šálky predvarenej quinoa)

1 šálka vody

1 strúčik cesnaku,

1 lyžica repkového oleja Flaviol

1 polievková lyžica čerstvej stlačenej citrónovej šťavy

¼ šálky granátového jablka

soľ

čierne korenie

syra feta

 

Postup

Predhrejte rúru na  200 ° C

Nakrájajte sladké zemiaky na  polovice pozdĺžne. Pokvapkajte batáty repkovým olejom Flaviol a položte ich na plech. Vložte sladké zemiaky do rúry na 40 minút.

Medzitým si priprav quinou. Prepláchni ju pod horúcou vodou v sitku. Daj ju do hrnca zalej vodou a pridaj soľ. Pri zovretí stíš plameň, zakry a var 15 minút. Po 15 minútach daj nabok z plameňa a pod pokrievkou nechaj ešte 5 minút dôjsť.

V strednej miske zmiešajte varené quinoa, cesnak, repkový olej Flaviol, citrónovú šťavu, granátové jablko , ½ lyžičky soli a korenie. Jemne pridajte fetu do zmesi quinoa.

Keď sú sladké zemiaky pripravene a ešte horúce, opatrne stlačte stred s lyžičkou a vytvorte jamku. Zmes quinoa rovnomerne naneste na sladké zemiaky. Podávajte teple.

Tak ako chutilo vám? Napíšte nám na FB, alebo pošlite foto svojej verzie.

 

Mohlo by vás zaujímať

Omega-3 nenasýtené mastné kyseliny – ochrancovia nášho zdravia

14.11.2017 464

 Omega-3 mastné kyseliny sú pre naše zdravie naozaj veľmi dôležité. Pomáhajú nám vo viacerých smeroch. Napríklad, aby náš metabolizmus...

Čítať viac