Blog

Marinovaný losos s krabim tatarakom a kôprovým Flaviol pestom

31.5.2018 0:00
668 zobrazení

Chutných receptov nikdy nie je dosť a tých inšpiratívnych už vôbec nie. Preto prinášame v spolupráci s vynikajúcim šéfkuchárom Petrom Vargom i tento výnimočný recept, nielen na slávnostnú príležitosť. Želáme dobrú chuť:

 

Marinovaný losos:

  • filet z lososa  cca 500g
  • soľ 4 lyžice
  • cukor 4 lyžice
  • celé červené korenie (môže byť aj biele alebo čierne) 1 lyžička
  • limetky 1/2
  • čerstvý kôpor  ½ zväzku
  • 100 ml repkoveho oleja Flaviol

Marinovaný losos:

Na filet (na stranu bez kože) vysypeme soľ a cukor pokvapkáme limetkovou šťavou. V mažiari rozdrvíme červené korenie a nasypeme na lososa. Položíme naň aj čerstvý kôpor nasekaný nadrobno. Pokvapkame  s repkovym olejom Flaviol.Celý povrch s cukrom a soľou „vmasírujeme“ do ryby, toto opakujeme každú pol hodinu, až kým sa soľ nerozpustí. Keď sa soľ a cukor rozpustia, necháme filet odležať cez noc. Časť s kožou nesolíme, aby nestvrdla, pretože by sa veľmi ťažko krájala.

Na dalsi den opatrne odstranime kozu z lososa tak aby sme neporusili a neznehodnotili fillet lososa.

 

Krabi tatarak

Potrebujeme:

  • 100g krabieho masa
  • čerstvú bazalku
  • limetovú šťavu
  • najemno nastrúhanú kôru z pol limety
  • 1 lyžicu kyslej smotany
  • soľ, čerstvo mleté čierne korenie

Postup:

Krabie maso nakrájajte na veľmi malé kúsky alebo rozdrvime v rukach . Zmiešajte s jemne nakrájanými bazalkovými listami,  1 lyz. kyslej smotany , limetovou šťavou,  dochutime solou a ml.cier.korenim

 

 

Kôprové Flaviol Pesto

Potrebujeme:

2 zväzky čerstvého kôpru

1 zväzok petržlenovej vňate

100 ml repkoveho oleja Flaviol

1 lyžičku citrónovej šťavy

½ šálky olúpaných mandlí

½ lyžičky citrónovej kôry

2 struciky cesnaku

Sol a korenie

 

Postup:

 

Kôpor a petržlenovú vňať umyjeme a nakrájame najemno. Vložíme do mixéra a pridáme cesnak sol korenie citronovu stavu ,repkovy olej Flaviol a olupane mandle. Rozmixujeme dohladka  a prepasirujeme cez jemne sitko.

 

 

www.petervarga.eu

Mohlo by vás zaujímať

Ako sa udržať fit? Prijímajte zdravé tuky.

9.1.2018 1481

Dennodenne prijímame tuky v strave. Niektoré sú zdravé a prospešné, ale niektoré sú škodlivé. Bez dobrých tukov by sme nedokázali...

Čítať viac