Blog

Jablká v župane

18.6.2018 0:00
336 zobrazení

Dezert po skvelom nedeľnom obede je dilema. Spichneme jednu bábovku? Alebo pripraviť prekvapenie? Skúste si spolu s nami a najmä skvelým šéfkuchárom Petrom Vargom zaspomínať na recepty našich mám a starých mám. Čo takto Jablká v župane…spomenuli ste sin a tú vôňu z detstva?

 

Tak poďme na to.

 

INGREDIENCIE

2 ks stredne veľké sladšie jablká

CESTÍČKO

4 PL hladkej múky

1 ks vajce

1/2 PL práškového cukru

Trochu mlieka podľa potreby

250ml Repkoveho oleja Flaviol

 

NA OBALENIE

Trochu škoricového cukru

 

Najskôr očistíme jablká, okrojime a vyberieme jadrovnik. Nakrájame na kolieska, ktoré máčame v cestíčku a vysmážame na rozpálenom oleji.

Cestičko.. V mise vymiešame múku s vajcom, mliekom, cukrom a štipkou soli do hladka. aby sa nám vytvorilo troška hustejšie cestíčko ako na palacinky a zamiešame. Vyprážame v repkovom oleji Flaviol zo všetkých strán.

Horúce dáme najskôr na papierovy obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočneho tuku a obaľujeme v škoricovom cukre

Podavame s vanilkovym pudingom

 

www.petervarga.eu

 

 

Mohlo by vás zaujímať

Omega-3 nenasýtené mastné kyseliny – ochrancovia nášho zdravia

14.11.2017 627

 Omega-3 mastné kyseliny sú pre naše zdravie naozaj veľmi dôležité. Pomáhajú nám vo viacerých smeroch. Napríklad, aby náš metabolizmus...

Čítať viac