Blog

Jablká v župane

18.6.2018 0:00
103 zobrazení

Dezert po skvelom nedeľnom obede je dilema. Spichneme jednu bábovku? Alebo pripraviť prekvapenie? Skúste si spolu s nami a najmä skvelým šéfkuchárom Petrom Vargom zaspomínať na recepty našich mám a starých mám. Čo takto Jablká v župane…spomenuli ste sin a tú vôňu z detstva?

 

Tak poďme na to.

 

INGREDIENCIE

2 ks stredne veľké sladšie jablká

CESTÍČKO

4 PL hladkej múky

1 ks vajce

1/2 PL práškového cukru

Trochu mlieka podľa potreby

250ml Repkoveho oleja Flaviol

 

NA OBALENIE

Trochu škoricového cukru

 

Najskôr očistíme jablká, okrojime a vyberieme jadrovnik. Nakrájame na kolieska, ktoré máčame v cestíčku a vysmážame na rozpálenom oleji.

Cestičko.. V mise vymiešame múku s vajcom, mliekom, cukrom a štipkou soli do hladka. aby sa nám vytvorilo troška hustejšie cestíčko ako na palacinky a zamiešame. Vyprážame v repkovom oleji Flaviol zo všetkých strán.

Horúce dáme najskôr na papierovy obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočneho tuku a obaľujeme v škoricovom cukre

Podavame s vanilkovym pudingom

 

www.petervarga.eu

 

 

Mohlo by vás zaujímať

Jesenné potraviny, ktoré by nemali chýbať v žiadnej kuchyni

19.10.2017 484

Začala nám jeseň a s ňou je už tradične spojené dozrievanie sezónnych potravín. Sú to  napríklad cvikla, tekvica, jablká, atď. Všetky...

Čítať viac